Premierul Maia Sandu le-a spus patronatelor din R. Moldova când ar putea fi „redusă povara fiscală pentru toți”: „Acum muncim pentru a elimina toate schemele de corupție instituite de fostul regim”
Premierul Maia Sandu susține că reducerea poverii fiscale pentru agenții economici din R. Moldova va avea loc dacă eliminarea schemelor de corupție instituite de fosta guvernare va permite economisirea banilor publici.

„Acum muncim pentru a elimina toate schemele de corupție instituite de fostul regim, prin care se fura din banul public. Dacă economiile pe care o să le facem în urma eliminării schemelor de corupție ne vor permite, vom încerca să reducem povara fiscală pentru toți”, a declarat Maia Sandu la întrevederea pe care a avut-o ieri cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM).

Premierul Maia Sandu a reiterat intenția autorităților de a avea reguli clare, transparente, care să ofere siguranță angajatorilor în raport cu investițiile pe care aceștia le fac și a accentuat că dezvoltarea economică reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare.

„Noi credem că sectorul privat este cel mai important din perspectiva creării locurilor de muncă și asigurării unor salarii mai mari cetățenilor. Totodată, trebuie să facem ordine în sectorul public, în special la întreprinderile de stat. Când vom reuși să eliminăm toate schemele de furt al banilor publici, când toți agenții economici vor achita impozite, astfel încât să avem suficiente resurse la buget pentru a onora toate plățile către cetățeni, sper să putem diminua povara fiscală pe mediul de afaceri”, a precizat oficialul, adăugând faptul că Guvernul așteaptă din partea mediului de afaceri corectitudine și respect pentru angajați și consumatori.

Reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova au accentuat necesitatea predictibilității ca principiu de bază al politicilor adoptate și a consultării mediului de afaceri, dar și stabilirea unor structuri instituționale clare și responsabile.

Guvernul este în proces de elaborare a unui plan de acțiuni care va veni să sprijine domeniul afacerilor și premierul Maia Sandu a invitat reprezentanții businessului să participe la consultările proiectuluiacestui plan, inclusiv pe marginea politicii fiscale, care vor avea loc în timpul apropiat.

Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova reprezintă aproximativ 3 500 de agenți economici și 40 000 de locuri de muncă.

Sursa: Ziarul National

Lasă un comentariu