Prim-ministrul a discutat programul de repartizare a mijloacelor fondului rutier

Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina programul de repartizare a resurselor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pentru 2020.
Directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor a prezentat programul de investiții a fondului rutier și a oferit detalii tehnice și argumente.
Cheltuielile totale programate ale fondului rutier sunt de 1.718, 8 milioane lei. 390,72 milioane lei vor fi direcționate pentru lucrări la obiectele de tranziție, printre care construcția a 19 km din drumul Chișinău – Orhei – Bălți și un segment din drumul R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești.
508,92 milioane vor merge pentru construcția obiectelor noi, printre care 57 km de drum Bălți – Criva, 44 km de drum R7 – Păscăuți – Călinești – Fălești – R16, 5 km din tronsonul Orhei – Bravicea și altele.
Programul de repartizare a mijloacelor va fi prezentat pentru aprobare la ședința de guvern.
Premierul a solicitat Administrației de stat a Drumurilor să creeze un mecanism eficient de supraveghere a tuturor șantierelor și să asigure o calitate înaltă a lucrărilor și materialelor folosite.

Lasă un comentariu