Şedinţa Comisiei mixte moldo-ucrainene privind transportul rutier internațional

În perioada 13-14 septembrie 2023 a avut loc ședința Comisiei mixte moldo-ucrainene privind transportul rutier internațional, care sa petrecut în format de videoconferință.

În rezultatul negocierilor, Comisia mixtă moldo-ucraineană a decis că termenul privind liberalizarea transportului de mărfuri va fi prelungit până la finele anului 2025.

Concomitent, în urma negocierilor, părțile au decis majorarea cotei de autorizații pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri în/din țări terțe cu 3000 autorizații.

Astfel, contingentul de autorizații destinat operatorilor moldoveni de transport rutier de mărfuri pentru anul 2024 va constitui:

  • 7000 autorizații pentru transportul de mărfuri în/din țări terțe și
  • 2200 autorizații pentru transportul ocazional de persoane.

Totodată, în cadrul ședinței s-a discutat despre rutele autorizate între Republica Moldova și Ucraina pentru efectuarea transportului de persoane prin servicii regulate şi a fost stabilit pachetul de documente necesar spre prezentare autorităților competente, de către operatorii de transport, la deschiderea rutelor, precum și la efectuarea modificărilor sau prelungirii termenului de valabilitate a autorizațiilor.

Lasă un comentariu